Catch the tide betekent: vertrek op het juiste moment om maximaal te profiteren van de stroom op je vaartocht. Een coachingstraject is niet anders. We bepalen samen waar je nu bent en waar je naar toe wilt. En dan gaan we op weg. Beiden zijn we ervan overtuigd dat we de juiste koers hebben om het eindpunt te bereiken. Maar onderweg ontdekken we nieuwe dingen en kunnen de omstandigheden veranderen. Daarop passen we ons bestek / plan aan. Soms kan ook het einddoel veranderen door nieuwe inzichten. Dat is geen probleem, als jij er maar achter staat.

Uitgangspunt bij coaching is dat je zelf de antwoorden hebt op je eigen uitdagingen en levensthema’s. Jij bent de expert in je eigen leven. Ik help je om die antwoorden te vinden en ze actief te gebruiken.

Verder ben ik gecertificeerd Lumina Practitioner. Lumina is een instrument om door middel van een vragenlijst meer inzicht te krijgen over je gedrag. Zo gebruik ik het in individuele sessie om met jou te kijken wat je met die inzichten zou willen doen. In teams gebruik ik het ook zodat de teamleden meer begrip krijgen voor elkaar en elkaar kunnen helpen in bijvoorbeeld stressvolle situaties.

 

Als je interesse hebt, maken we een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kijken we wat de coachingsvraag is (wat is het doel van je reis?) en of ik voor jou de juiste coach ben. Of dat je meer geholpen bent met iemand anders. Als we besluiten door te gaan maken we een plan voor een aantal sessies en spreken we ook het tarief af.

 

Ik werk volgens de richtlijnen van de International Coaching Federation (ICF), de grootste beroepsorganisatie van coaches ter wereld. De ICF definieert coaching als het creatieve proces waarbij de cliënt als partner wordt geïnspireerd en uitgedaagd om tot zijn of haar maximale persoonlijke en professionele potentieel te komen. Ik gebruik daarnaast de uitgangspunten van "The MMS Institute" dat geaccrediteerd is door de ICF.

 

Op de site van de ICF staat veel informatie . De ICF kent 4 pijlers, waaronder de ethische code. Een belangrijk element daarvan is de vertrouwelijkheid tijdens het coach proces. Informatie die verkregen en opgeslagen wordt, zal na een afgesproken periode ook weer vernietigd worden. Alle informatie blijft uitsluitend tussen cliënt en coach. Dit is conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) neergelegd in een privacy statement dat je hier kan vinden.

Werkwijze