Mijn naam is Carel-Jan van Driel. Ik heb 34 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, waarvan zo'n 15 jaar als executive in verschillende leidinggevende functies van bedrijfsonderdelen met zo’n 400-800 hoog-opgeleide professionals.

 

Als leidinggevende heb ik me altijd gericht op de mens binnen mijn teams en afdelingen: hoe kan de individuele medewerker zich ontplooien en hoe kunnen teams tot een betere performance komen? Als iemand goed in zijn vel zit dan komt dat zijn werk en het bedrijf ten goede. Als de mensen in een team werken waar ze zich prettig voelen en waar vertrouwen is, dan presteren zij als geheel beter.

 

Vanuit die gedachte heb ik tijdens mij carrière als leidinggevende diverse opleidingen gevolgd om professioneel te coachen en te faciliteren. Bij The MMS Worldwide Institute heb ik de opleiding Professional Coach gevolgd en behaald. Via de ICF ben ik nu PCC gecertificeerd.

 

Enkele jaren geleden besloot ik me te vestigen als onafhankelijke coach. Mijn passie is om mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling, hun volgende stap te laten ontdekken. En hen die stap ook te werkelijk laten zetten. Dat doe ik zowel individueel als met teams.

 

Ontdekken is daarbij het overkoepelende thema. Dat is ook letterlijk te nemen: ont-dekken. Het wegnemen van iets, zodat wat erachter zit zichtbaar wordt. Dat vraagt moed, maar levert ook veel op. Ontdekken betekent het vinden van iets dat er wel was, maar dat je nog niet kende of kon benoemen. Dat kan een inzicht zijn, een nieuw terrein, iets dat je altijd in de weg heeft gestaan. En uiteindelijk ook het antwoord op de vraag: ‘hoe kan ik verder komen in mijn eigen ontwikkeling, of in mijn leven?’.

Over Carel-Jan